טרקלין חשמל - לוגו
ראשי אתר טרקלין

מטחנות בשר

ליהנות ממטחנת בשר איכותית


מבקשים לטחון לבד את הבשר שאתם קונים לקבב או המבוגר? באתר שלנו תהנו ממבחר איכותי של דגמי מטחנת בשר ברמות שונות, ממטחנת בשר ביתית למטחנת בשר מקצועית. מאחורי המוצרים עומדים מותגים עולמיים מובילים כמו קנווד, בוש, מידאה, Moulinex ועוד.

למה בכלל כדאי לטחון בשר בבית?

בימינו יותר ויותר אנשים בוחרים לטחון לבד בבית את הבשר שהם קונים עם מכונת טחינה לבשר, על פני קניית בשר טחון בחנויות. העדפה זו נובעת מרצון לשלוט באיכות וסוג הבשר הטחון שעושים בו שימוש. הטחינה של בשר בבית מאפשרת לבחור את סוג ואיכות הבשר המבוקשת, עם בקרת איכות הכי טובה שאפשר לבקש. בנוסף לכך טחינה של בשר בבית מאפשרת לשלוט ברמת הטחינה בהתאם למנות האוכל שמבקשים להכין והעדפות אישיות, בין אם מדובר בטחינה גסה או בטחינה כמה שיותר דקה. כמו כן, טחינה בבית מאפשרת לשלוט בכמות השומן שיש בבשר ורכיבים נוספים שיהיו בו. בנוסף, בשר טרי הנטחן בסמוך להכנת התבשיל מעניק מנה הרבה יותר בריאה וטעימה, השומרת על ערכי המזון של הבשר ועל טעמו העסיסי. כפועל יוצא מכך רבים בוחרים ובצדק לקנות מטחנת בשר חשמלית איכותית מאיתנו.
מה כוללות מטחנות בשר?

מטחנות בשר מכל סוג, שהינן מכונת טחינת בשר, מורכבות מכמה רכיבים בסיסיים שתמצאו בכל מכשיר:

• צינור הזנה- צינור דרכו מכניסים את הבשר בדרך לטחינתו.
• דוחף- דוחף הינו רכיב המאלץ את נתחי הבשר לרדת לאורכו של צינור ההזנה.
• להבים- סכינים חדים בצורה של צלב משולבים עם צלחת, האחראים על פעולת הטחינה של הבשר.
• מגש- מרבית דגמי טוחן בשר כוללים מגש הנמצא מעל צינור ההזנה המספק מקום לאחסונו של בשר טרם דחיפתו לטחינה, וככול שמגש זה יותר גדול הוא מאפשר לטחון בנוחות כמויות גדולות יותר של בשר.
• בורג- חלק מרכזי במכונת בשר שמזיז את הבשר ודוחף אותו באופן רציף לכיוון להבי סכיני המטחנה.
• צלחת- חתיכת מתכת שטוחה ומחוררת דרכה הבורג גורם לבשר לעבור, כאשר גודלם של החורים מכתיב את רמת הטחינה של הבשר בין אם עדין או גס.
• מכסה- המכסה מיועד להחזיק את הצלחת ואת הלהבים במקום שלהם. 

אך בוחרים מטחנת בשר חשמלית?

בבואכם לבחור מטחנת בשר מקצועית ביתית יש מספק פרמטרים שחשוב לבדוק:

• עוצמת הטחינה- עוצמת מטחנת בשר ומהירות הטחינה שלה מוכתבת מההספק שלה הנמדד בוואט, ויכול לנוע בין ארבע מאות ולעלות עד לאלפיים שלוש מאות וואט. ככול שאתם נדרשים לטחון יותר בשר כך כדאי לבחור במטחנה יותר עוצמתית.
• אפשריות טחינה- בחרו מכונה בהתאם לאפשרויות של טחינת מוצרי מזון מועדפים עליכם, כמו בשר, דגים, גבינות וירקות.
• אבזרים- בדקו אם המטחנה מגיע עם אבזרים נלווים נוספים הנדרשים לכם, כמו אביזרים להכנה של קובה, נקניקיות, קבבים ועוד.
• מידת רעש- מטחנות בשר עושות רעש וכדאי לבדוק את מידת הרעש של המכונה וכמובן להעדיף מטחנה כמה שיותר שקטה במסגרת התקציב שלכם.

איך שומרים על מטחנת הבשר?

בכדי לזכות בכל היתרונות של טחינת בשר בבית ישנם מספר כללים שכדאי להקפיד עליהם. קודם כל חשוב לטחון רק בשר קר מכיוון שבשר חם נוטה להימרח והשומן שלו דולף החוצה והוא נטחן עם מרקם יבש ודייסתי. כמו כן במקרים שיש צורך בטחינה חוזרת, כמו להכנת נקניקיות, דאגו בכל שלב לשים את הבשר הטחון בתוך קערה שיש מתחתיה עוד קערה עם קרח. בנוסף, מטחנות רבות לא מתמודדת טוב עם גידים שנוטים להיתפס בלהבים. לכן כדאי לחתוך את הבשר היטב טרם טחינתו.

למידע נוסף אודות דגמי מטחנות בשר פנו אלינו ואנו נשמח לסייע לכם בנושא.